Geen bodem van karton

Normaal gesproken is een diepvriespizza geen hoogtepuntje. Totdat je deze probeert.

Kijk. Normaal gesproken hebben we in de Tipcast veel hoogdravende tips. Theater, boeken, films, slimme artikelen. Maar, soms zijn het de kleine dingen waar je echt gelukkig van wordt. Bijvoorbeeld goed eten.

Ik heb een haat-liefde verhouding met diepvriespizza’s. Want, vaak te nat, slechte bodem, smakeloos, of juist teveel smaak. Maargoed, in een gezin met kids is het een handige uitkomst als je weer eens te laat begint met nadenken over het avondeten: “kijk nou eens wat Papa heeft gekookt”. Gevolgd door een eyeroll van de ega.

Maar nu: is er iets, waarvan menig Italiaanse pizzabezorger zich toch ernstig zorgen moet maken. Ik heb nog nooit zo’n lekkere diepvriespizza gehad. De pizza’s bij de AH van Crosta en Mollica. Kost best een beetje. Maar dan heb je ook iets. Het geheim: de zuurdesem-bodem. OMG.

Bij ons thuis is de pizza in de groene verpakking de absolute topper (geen tomaat). Maar allemaal zijn ze geweldig. Een lade van de diepvries bij de familie De Jong zit toch vol met een apocalyptische hoeveelheid pizza’s.